Calculeaza carei zodii ii apartii dupa zodiacul european, zodiacul chinezesc, zodiacul indian, zodiacul druidic si zodiacul floral, introducand data si ora nasterii in formularul de mai jos:         




COMPATIBILITATEA ZODIILOR

Este zodia ta compatibila cu a partenerului?
De cativa ani, astrologia a devenit un domeniu de interes care se impune tot mai mult ca si instrument in alegerea partenerului de viata.

Care este beneficiul realizarii unui studiu de compatibilitate?

Studiile de compatibilitate dintre doua persoane pot oferi o imagine mai clara asupra relatiei ajutandu-va sa va rezolvati problemele sa va revizuiti comportamentul sau chiar sa rupeti o relatie daca stiti din experienta ca relatia nu functioneza, iar studiul de compatibilitate a zodiilor va dezvaluie de asemenea ca aceasta nu are viitor.

Insemna insa ca incompatibilitatea din punct de vedere astrologic impune intotdeauna renuntarea la relatia respectiva? Nicidecum: incompatibilitatea zodiilor ne arata care sunt punctele in care nu ne potrivim cu o anumita persoana si ne ajuta sa actionam in asa fel incat sa schimbam ceea ce se cere schimbat la noi insine ori la partener, pentru ca relatia noastra sa aiba un viitor.

 

Pentru a stabili daca o relatie are sanse de supravietuire sau este destinata esecului vom tine seama atat de zodie cat si de ascendent.

Cum influenteaza zodiile parteneriatul?

Cele 12 semne zodiacale se impart in 4 categorii, in functie de elementul care le caracterizeaza: foc (berbec, leu, sagetator), pamant (taur, fecioara, capricorn), aer (gemeni, balanta, varsator) si apa (rac, scorpion, pesti).

Care este semnificatia fiecarui element?

Focul aspira la libertate, ca si aerul (dar intr-un mod diferit). Pamantul doreste stabilitate, ca si apa, dar au cai diferite de a ajunge la ea. Se stabilesc astfel urmatoarele complementaritati: aerul si focul, pamantul si apa.

In general, se considera ca cea mai mare compatibilitate o ai cu semnul care sta sub acelasi element ca si tine sau iti este complementar.

In relatiile personale de parteneriat, iubire, casnicie ascendentul joaca un rol major si trebuie sa se tina seama de acesta atunci cand ne cautam partenerul ideal. Ascendentul intervine putenic in viata individului dupa varsta de 30 de ani.

Compatibilităţile prezentate mai jos se referă doar la caracteristicile generale ale fiecărei zodii. În cazul fiecărui cuplu, factorii care acţionează sunt mult mai numeroşi şi pot fi descifraţi prin realizarea unei analize detaliate a compatibilităţii.

Iata care sunt pe scurt compatibilitatile in functie de zodii:

Berbecul cu Leul, Sagetatorul, Gemenii si Balanta

Taurul cu Fecioara, Capricornul, Racul, Pestii si Scorpionul

Gemenii cu Fecioara, Varsatorul, Berbecul, Leul si Sagetatorul

Racul cu Scorpionul, Pestii, Fecioara, Taurul si Capricornul

Leul cu Sagetatorul, Berbecul, Balanta, Gemenii si Varsatorul

Fecioara cu Taurul, Capricornul, Racul, Scorpionul si Pestii

Balanta cu Gemenii, Varsatorul, Leul, Sagetatorul si Berbecul

Scorpionul cu Racul, Pestii, Capricornul, Fecioara si Taurul

Sagetatorul cu Leul, Berbecul, Balanta, Varsatorul si Gemenii

Capricornul cu Fecioara, Taurul, Scorpionul, Pestii si Racul

Varsatorul cu Gemenii, Balanta, Berbecul, Sagetatorul si Leul

Pestii cu Racul, Scorpionul, Capricornul, Taurul si Fecioara

Pentru ca este un domeniu de intens interes, iata mai jos un instrument prin care puteti realiza o analiza rapida de compatibiliate intre dv. si partenerul dv. Introduceti datele dv. personale si ale partenerului in formularul de mai jos:

joi, 10 septembrie 2009

Cum sa citesti horoscopul

Horoscopul este instrumentul de baza pentru a face o prezicere astrologica. Pentru a citi horoscopul avem nevoie de timpul exact, de locul si data nasterii unei persoane. Odata ce avem aceasta informatie urmeaza niste calcule matematice care vor dezvalui semnul in care se gaseste fiecare planeta impreuna cu soarele se luna. Evident diagrama construita este unica pentru fiecare, si odata trasata poate fi folosita pentru tot restul vietii pentru preziceri astrologice.
Cu ajutorul acestei diagrame poti sa-ti prezici propriul viitor. Pentru a putea citi si interpreta diagrama horoscopica trebuie sa inveti ceva astrologie. Astrologia este limbajul cerului, al spatiului cosmic. Cand inveti astrologie e ca si cand ai ivata o noua limba: unora le vine usor, altora le este mai greu.
Citirea diagramei
Focul, pamantul, aerul si apa sunt cele patru elemente in astrologie care in combinatie cu semnele zodiacale cad intr-unul din aceste grupuri:
Foc - Berbec, Leu, Sagetator
Pamant - Taur, Fecioara, Capricorn
Aer - Gemeni, Balanta, Varsator
Apa - Rac, Scorpion, Pesti
Semnele zodiacului pot fi impartite dupa urmatoarele caracteristici:
Cardinale, fixe si mutabile
Semnele cardinale sunt puternice - Berbec, Rac, Balanta, Capricorn
Semnele fixe sunt dependente - Taur, Leu, Scorpion, Varsator
Semnele mutabile sunt flexibile si schimbatoare - Gemeni, Fecioara, Sagetator, Pesti
Cand citesti Horoscopul, te uiti mai intai la semnul soarelui in rasarit. Este vorba despre semnul care se ridica in rasarit in momentul nasterii tale. Acesta va fi plasat in pozitia orei 9 pe diagrama personala. Acest semn defineste personalitatea ta- cum arati, ce impresie faci asupra altora, ce gandesc altii despre tine. Pentru o introspectie mai amanuntita ai nevoie sa cunosti unghiul exact. Soarele siluna nu sunt planete, dar sunt considerate drept planete pentru usurinta limbajului si comunicarii. Gradul la care se aflau planetele este important de stiut pentru a putea stabili plasamentul lor in semnul zodiacal.
Nodul Nordic este un punct in spatiu in legatura cu luna. Acesta ne indica locul in care te simti in siguranta si comfortabil in viata. Daca Nodul Nordic se afla in momentul nasterii de exemplu in gemeni, atunci vei avea succes in ocupatiile specifice gemenilor cum ar fi profesii legate de invatamant, de arta scrisului, profesii in zona intelectuala sau artistica.
Nodul sudic este opus celui nordic si releveaza zonele de incomfort din viata.
Aspectul diagramei este determinata de modul in care soarele, luna si planetele se raporteaza una fata de celelte in timpul nasterii. Modul in care se influenteaza reciproc este util in luarea unor decizii capitale in viata. Cnad inveti astrologie trebuie sa te familiarizezi cu toti acesti termeni.
Cuspidele sunt semnele pe arcul exterior al horoscopului personal si indica tipul norocului pe care fiecare casa a diagramei vi-l aduce. Intrucat fiecare diagrama este unica, explicarea bazelor trasarii acesteia devine un proces interminabil.

miercuri, 9 septembrie 2009

Zodiacul si ocultismul - cateva ganduri

Bazele modului in care zodiacul influenteaza viata noastra se regasesc in ceea ce uneori sunt numite legile ocultismului. Ce inseamna asta? Simplu exprimat: legi naturale necunoscute inca. Ele sunt inca ascunse pentru ca lumea e satisfacuta cu aparenta lucrurilor, cu ceea ce izbeste ochiul, cu ceea ce este extern si superficial.
Se gasesc multe carti scumpe si complicate care se ocupa cu acest interesant si fascinant subiect. Din pacate ele se adreseaza in principal celor care deja au o instruire in domeniu si mai putin miilor care doresc pentru prima data sa arunce o privire asupra acestei stiinte.
Influenta planetelor, constelatiilor, a semnelor zodiacale a fost cunoscuta si inteleasa de inteleptii veacurilor pierdute in negura istoriei, dar partea ezoterica a legilor oculte era stapanita numai de catre un numar limitat de initiati.
Dar lucrurile tind sa se schimbe in epoca moderna. Din ce in ce mai multi oameni cu o atitudine neutra, sau indiferenta se opresc din goana zilnica a vietii si isi pun intrebari asupra misteriosului subiect, si natural asteapta raspunsuri pertinente. Oamenii nu se mai multumesc cu explicatii si credinte gata regurgitate de diverse organizatii care pretind ca se preocupa profund de fericirea noastra prezenta si viitoare. Da, oamenii vor adevarul, oamenii sunt insetati dupa informatie, oamenii au dreptul sa cunoasca adevarul acum. Da, oamenii vor sa-L intalneasca si sa-L cunoasca pe Adevaratul Dumnezeu asa cum este El si nu asa cum liderii unor grupari religioase vor sa ni-L prezinte spre propriile lor beneficii - dar asta este o alta discutie. Sa ne intoarcem la zodiac.
Cunoasterea si intelegerea semnelor zodiacale inarmeaza pe individul inteligent cu o remarcabila putere si aduce un sens al libertatii. Recunoasterea cauzele care declanseaza anumite trasaturi de caracter, pasiuni si slabiciuni promoveaza pacea si compasiunea. Acum putem sa intelegem motivatia care i-a impins pe prietenii nostri sa actioneze intr-un anumit fel, pentru care i-am blamat si judecat atat aspru. Asemenea noua insine si ei au cauze care stau la baza personalitatii lor si a comportamentului ilogic si inacceptabil la prima vedere. Iar vestea buna e ca odata ce am stabilit cauzele putem face un pas mai departe in gasirea solutiilor si vindecarea sau eradicarea problemelor care ne tulbura viata.
Multi ridiculizeaza astazi pe cei care cauta raspunsuri pentru viata lor consultand zodiacul, socotindu-i drept inapoiati si supersitiosi. Dar cei intelepti vor pastra o atitudine deschisa si chiar daca nu sunt pe moment dispusi sa se adanceasca in aceasta cunoastere, cel putin nu vor condamna ceea ce nu cunosc. Urmatoarea veste buna e ca Internetul ne ofera astazi un camp imens de informatie care ne sta la dispozitie si asteapta sa fie vizitat. Aici este din nou apelata intelepciunea noastra in alegerea informatiei relevante si de valoare.

Horoscopul Chinezesc Feng Shui pe intelesul tuturor

Horoscopul Feng shui este un minunat instrument pentru a afla mai mult despre tine insati.
Horoscopul chinezesc Feng Shui cuprinde douasprezece animale care te reprezinta in functie de anul nasterii. Horoscopul fengshui este o modalitate veche de a citi personalitatea si influentele pe care fortele naturale le au asupra acesteia. conform acestui horoscop fiecare an este reprezentat de un animal si caracterul acestora.
Fiecare dintre noi are un animal corespondent in acord cu horoscopul, in functie de anul nasterii noastre. Propria personalitate si modul in care interactionam cu ceilalti si cu lumea in general este dependenta de natura si comportamentul animalului care ne reprezinta in horoscopul fengshui. (Dar oare propria personalitate sa fie ilustrata doar de horoscop? Felel in care aratam oare nu influenteaza relatiile noastre cu semenii si modul in care ne raportam la acestia? Oare faptul de a arata mai bine nu tine de un "feng shui al fetei" pe care o aratam zilnic celorlalti. Iata aici un blog in care gasesti tot ce vrei in materie de cum sa arati mai bine prin intermediul cremelor antirid sau antiaging Cum sa arati mai bine

Cele douasprezece animale sunt: sobolanul, boul, tigrul, iepurele, dragonul, sarpele, calul, capra, maimuta, cocosul, cainele si porcul. Fiecare din aceste animale reprezinata un tip de personalitate in care ne putem recunoaste pe noi insine si pe ceilalti oameni. In afara de faptul ca horoscopul chinezesc feng-shui ne furnizeaza informatii despre sinele nostru, el ne descopera tipul de persoane cu care putem avea relatii armonioase, si tipul de persoane cu care nu ne potrivim.

Animalele din horoscop pot fi grupate in grupe opuse. Fiecare animal are unul opus si anume: sobolanul este opusalului; boul este opus caprei, tigrul este opus maimuzei, iepurele este opus cocosului, dragonul este opus cainelui, si sarpele este opus porcului. asta nu inseamna ca animalele opuse nu pot avea deloc o convietuire armonioasa, dar ele tind sa nu se inteleaga.

Horoscopul feng shui ne poate asigura o informatie foarte interesanta si valoroasa, o cunoastere a naturii umane, a tendintelor de comportament si relationarea la altii. El sebazeaza pe o foarte veche traditie, pierduta in adancurile istoriei popoarelor din rasaritul indepartat al Asiei. El este un instrument valoros in cunoasterea de sine si cunoasterea semenilor nostri cu care interactionam.

marți, 8 septembrie 2009

Horoscopul zilnic

Un mare numar de persoane se afla zilnic online, sau in fata ziarului, flamanzi sa afle cateva indicatii asupra viitorului si a modului in care ar trebui sa reactioneze in fata provocarilor zilnice ale vietii. Horoscopul zilnic serveste desigur acestui deziderat. Aesta include harta astrologica sau celestiala. Horoscopul este instrumentul de baza in prezicerea astrologica. Pentru a obtine o interpretare corecta informatia de baza care se cere este timpul exact, locul si data nasterii.

Horoscopul zilnic poate fi utilizat de catre cei ce cred in destin si incearca sa intalneasca persoana potrivita ca partener de viata sau de afaceri, cei care doresc sa faca o introspectie in propriul sine, sa descopera lucruri despre care inca nu era contient ca rezida in sine. Iubirea, fericirea si succesul in viata sunt temele pe care horoscopul le poate lamuri.

El contine 12 semne zodiacale sau semnele soarelui in practica occidentala, in timp ce in cea chinezeasca sunt prezente 12 animale. Citirea horoscopului poate deveni pasionanta fie ca o faci numai ca distractie sau o iei in serios. Te lasa sa scoti capul pe o ferestruica si sa arunci o privire asupra viitorului astazi.

Nu este de mirare ca oamenii sunt de veacuri captivati strologie, de ceea ce un astrolog poate sa prezica sau sa lamureasca, de semnele stelelor, a planetelor, influenta acestora asupra soartei omenesti, de legatura misterioasa intre data si locul nasterii unui om si pozitia astelor, a modului in care miscarea mai rapida a unei constelatii sau planete afecteaza viata personala pe o perioada scurta, sau a modului in care o miscare mai lenta isi lasa amprenta pe o schimbare de durata in viata unui individ.

In tumultul vietii moderne tot mai multi oameni se indreapta catre horoscopul zilnic in cautarea unui sentiment de liniste si incredere generat de faptul ca stiu la ce ar trebui sa se astepte in derularea unei zile de viata. Avem insa nevoie de intelepciune: acestea sunt doar sfaturi si nu adevarul ultim al vietii noastre. Aceasta pentru ca intervin o multime de alti factori care influenteaza viata noastra ca indivizi. Sa nu uitam ca ceea ce ne poate spune un astrolog este doar un ghid. Si adeseori horoscopul nu se suprapune cu acuratete adevaratei noastre personalitati: poate nu putem noi insine furniza cu exactitate timpul nasterii, poate hartile astrologice sau softul folosit prezinta greseli si erori. De aceea trebuie sa alegem cu discernamant ofertele online de citire si sa nu ne repezim la prima oferta. Este bine sa ne luam timp si sa citim cu rabdare ce tehnica de prezicere este folosita, sa facem comparatie intre multele reclame cu care suntem confruntati pe internet, sa cercetam ce se ascunde in spatele fiecarei promisiuni cu care incearca sa ne ademeneasca, in special cand se cere un pret piperat. Nici nu trebuie sa ne grabim a clasifica toate ofertele drept frauduloase. Cine stie, poate ca unul dintr-un rand intreg este totusi raspunsul la intrebarea care ne framanta.
Internetul este locul care ne poate ghida cu cea mai mare viteza spre astrologul potrivit, este locul populat cu o bogatie de situri gata sa ne stea la dispozitie cu sfaturi si lamuriri. La urma urmelor am fost dotati cu un creier pe care putem sa-l folosi in alegerea sitului potrivit.
Mult succes si noroc in descoperirea celor veritabile!

Cateva cuvinte despre zodiacul chinezesc

Comportamentul social al unei persoane, obiceiurile si caracterul acesteia sunt influentate si determinate de mai multi factori de natura materiala si spirituala, fizica si matafizica. Orientarea dominanta in incercarile de a explica fiinta umana si manifestarile ei este cea implicand astronomia si astrologia, aceasta aparand ca un pod care leaga intre ele umanitatea si universul. Exista diverse zodiacuri - sisteme, categorii si influente - care pot oferi valoroase informatii si lamuriri despre opersoana, bazate pe data completa a nasterii, unul dintre cele mai apreciate fiind zodiacul chinezesc.

Originile Zodiacului Chinezesc se regasesc intr-o legenda populara legata de Buddha: se spune ca ar fi convocat toate animalele inainte de plecarea sa. Cele dintai care au raspuns chemarii sale suntin ordine exacta dupa cum urmeaza: sobolanul, boul, tigrul, iepurele, dragonul, sarpele, calul, oaia, maimuta, cocosul, cainele si porcul. acest zodiac este folosit din secolul al noualea in China si caracteristica majora a acestuia e centrarea pe profilul personalitatii si nu pe prezicerea destinului unei persoane. Fiecare dintre aceste 12 animale este asociat unui an si in acest fel, conform astrologiei chinezesti, anul nasterii noastre ne conduce in aflarea animalului ascuns in inima noastra.

Un alt aspect important de luat in seama atunci cand vorbim despre zodiacul chinezesc este combinatia intre cele cinci elemente de baza care alcatuiesc universul: metalul, apa, lemnul, focul si pamantul. Aceste elemente au semnificatia lor caracteristica vis-a-vis de definirea personalitatii umane. Metalul este asociat unui temperament brutal, apa descrie flexibilitatea, indecizia unei persoane, lemnul este semnul eticii si al generozitatii, focul desemneaza personalitatea de lider, hotararea, taria si creativitatea, iar pamantul este marca muncii sustinute, a obiectivitatii is aspectului practic al unei persoane. In orice caz, semnele zodiacului chinezesc pot fi clasificate pe baza elementului asociat.

Anul nou in zodiacul chinezesc nu incepe la 1 ianuarie, ci undeva intre 21 ianuarie si 20 februarie - cand cade a doua luna noua dupa solstitiul de iarna - si acesta este un factor definitoriu in stabilirea exacta a perioadei in care cade anul de nastere al unei persoane si a unei interpretari corecte al personalitatii acesteia.

Aceste doua aspecte majore amintite se unesc, rezultand din aceasta contopire categoriile zodiacului. De aici avem cinci subcategorii pentru fiecare semn major al zodiacului: animalul metal, animalul apa, animalul lemn, animalul foc si animalul pamant.
Avem aici in continuare un numar de ani inclusi in calendarul astrologic chinezesc, cu animalul corespondent. stiind faptul ca acest ciclu se repeta la fiecare 12 ani, ne putem calcula noi insine semnul caruia ii apartinem: sobolan - 1912, bou - 1913, tigru - 1914, iepure - 1915, dragon - 1916, sarpe - 1917, cal - 1918, oaie - 1920, cocos - 1921, caine - 1922 si porc- 1023.

Distractie placuta in calcularea semnului zodiacal personal!

Ce este Horoscopul?

Fie ca credeti in astrologie sau nu, portiuni ale acesteia sunt parti ale vietii nostre de zi cu zi. Multi oameni isi cunosc semnul zodiacal. Dar cei mai multi nu stiu ca atunci cand cineva afirma ca este Capricorn sau Scorpion persoana respectiva da informatii despre constelatia care continea soarelele atunci cand persoana in discutia s-a nascut. Intr-adevar, exista anumite caracteristici comune pe care le regasim la toti nascutii sub acelasi semn. Dar tot atat de adevarat e faptul ca nu toti Leii sau Fecioarele se inscriu in aceste caracteristici generale.

Probabil ca al doilea factor important care descrie caracterul unei persoane este semnul Lunii, costelatia zodiacala care continea Luna in momentul nasterii. Dar din cauza faptului ca Luna schimba semnul la fiecare doua zile si jumatate, este aproape imposibil sa stabilim unde era luna intr-un moment in timp fara carti si harti speciale. Asa bunaoara un Leu cu luna aflata in Capricorn este foarte diferit de un Leu cu Luna in Gemeni. Putem vedea asadar frumusetea unicitatii fiecarei persoane nascute pe Pamant si faptul ca lucrurile sunt mult mai complexe decat a cunoscatorii superficiali incearc sa ne convinga.

Al treilea factor de baza care trebuie luat in seama atunci cand descriem caracterul unei persoane este Ascendentul. Aceasta notiune care suna asa de misterios este de fapt semnul zodiacal care se ridica la rasarit in momentul nasterii, locul geografic al nasterii geografic. De aceea este atat de important sa se cunoasca cu acuratete timpl nasterii si locul. Numai in acest fel se poate citi corect horoscopul pentru o persoana.
Imaginati-va Zodiacul ca si o curea lata de constelatii inconjurand Pamantul. Pe masura ce pamantul se roteste, constelatiile se rotesc intr-o procesiune pe cer. Avem 12 semne ale Zodiacului, iar un cecr complet este strabatut in 24 de ore. Rezulta ca la fiecare 2 ore constelatia care se ridica in rasarit (ascendentul) se schimba. De aceea oamenii nascuti sub acelasi semn sunt atat dediferiti: de fapt este combinatia diferita a celor trei factori care determina caracterul unui om.

Acum va intrebati probabil cum impaca un astrolog aceste date cu pozitia celorlalte opt planete care influenteaza citirea horoscopului unei persoane. Inainte de era computerelor, un astrolog trebuia sa faca socoteli foarte complicate folosindu-se de diverse tabele si carti. Procesul dura aproximativ o jumatate de ora. Aceasta consideratie ne aduce mai aproape de raspunsul la intrebarea formulata in titlu: Ce este horoscopul?

Multi oameni cred ca sfatul formulat pe baza zilei de nastere, cuprins in patru randuri de ziar, este horoscopul lor. O citire corecta ar trebuie sa ne inzestreze cu o harta circulara a cerului, un instantaneu al ingredientelor astrologice corespunzatoare momentului nasterii noastre. Un astrolog poate, doar dintr-o privire, pe baza acestei harti astrologice, cum arata viata unei persoane.

Horoscopul este impartit in 12 segmente, asemanatoare cu cele ale unui ceas, doar ca aici toate lucrurile se citesc in sens opus, sau rasturnat, daca vreti. Estul se afla la stanga, vestul la dreapta, nordul in partea de jos, iar sudul in partea de sus a hartii. Ascendentul se afla in pozitia "orei 9".

Acest semn, cu caracteristicile lui, se combina cu semnul soarelui si al lunii pentru a crea personalitatea pe care o arati atunci cand vii in contact cu lumea, trasaturile pe care le arati oamenilor in general. Desigur aceste informatii definesc "prima impresie" pe care o faci asupra altor oameni.

Cu siguranta ca ati cunoscut persoane care erau foarte diferite atunci cand le-ati cunoascut mai bine (vezi semnul soarelui si caracteristicile pe care le defineste) fata de cum vi s-au parut prima data (caracteristicile expuse conform ascendentului). Iar atunci cand ajungeti sa cunoasteti cu adevarat bine o persoana, de aproape, caracteristicile relevate familiei, prietenilor, partenerului, apartin semnului lunii.

Planetele plasate in jumatatea de jos a cercului ("sub orizont") sunt caracteristicile de care faceti uz in afacerile personale si in viata privata. 8640 de combinatii si permutari sunt posibile pentru fiecare individ care exista pe aceasta planeta.

Despre mine

Fotografia mea
Lion, France
Astrolog Consultant