Calculeaza carei zodii ii apartii dupa zodiacul european, zodiacul chinezesc, zodiacul indian, zodiacul druidic si zodiacul floral, introducand data si ora nasterii in formularul de mai jos:         COMPATIBILITATEA ZODIILOR

Este zodia ta compatibila cu a partenerului?
De cativa ani, astrologia a devenit un domeniu de interes care se impune tot mai mult ca si instrument in alegerea partenerului de viata.

Care este beneficiul realizarii unui studiu de compatibilitate?

Studiile de compatibilitate dintre doua persoane pot oferi o imagine mai clara asupra relatiei ajutandu-va sa va rezolvati problemele sa va revizuiti comportamentul sau chiar sa rupeti o relatie daca stiti din experienta ca relatia nu functioneza, iar studiul de compatibilitate a zodiilor va dezvaluie de asemenea ca aceasta nu are viitor.

Insemna insa ca incompatibilitatea din punct de vedere astrologic impune intotdeauna renuntarea la relatia respectiva? Nicidecum: incompatibilitatea zodiilor ne arata care sunt punctele in care nu ne potrivim cu o anumita persoana si ne ajuta sa actionam in asa fel incat sa schimbam ceea ce se cere schimbat la noi insine ori la partener, pentru ca relatia noastra sa aiba un viitor.

 

Pentru a stabili daca o relatie are sanse de supravietuire sau este destinata esecului vom tine seama atat de zodie cat si de ascendent.

Cum influenteaza zodiile parteneriatul?

Cele 12 semne zodiacale se impart in 4 categorii, in functie de elementul care le caracterizeaza: foc (berbec, leu, sagetator), pamant (taur, fecioara, capricorn), aer (gemeni, balanta, varsator) si apa (rac, scorpion, pesti).

Care este semnificatia fiecarui element?

Focul aspira la libertate, ca si aerul (dar intr-un mod diferit). Pamantul doreste stabilitate, ca si apa, dar au cai diferite de a ajunge la ea. Se stabilesc astfel urmatoarele complementaritati: aerul si focul, pamantul si apa.

In general, se considera ca cea mai mare compatibilitate o ai cu semnul care sta sub acelasi element ca si tine sau iti este complementar.

In relatiile personale de parteneriat, iubire, casnicie ascendentul joaca un rol major si trebuie sa se tina seama de acesta atunci cand ne cautam partenerul ideal. Ascendentul intervine putenic in viata individului dupa varsta de 30 de ani.

Compatibilităţile prezentate mai jos se referă doar la caracteristicile generale ale fiecărei zodii. În cazul fiecărui cuplu, factorii care acţionează sunt mult mai numeroşi şi pot fi descifraţi prin realizarea unei analize detaliate a compatibilităţii.

Iata care sunt pe scurt compatibilitatile in functie de zodii:

Berbecul cu Leul, Sagetatorul, Gemenii si Balanta

Taurul cu Fecioara, Capricornul, Racul, Pestii si Scorpionul

Gemenii cu Fecioara, Varsatorul, Berbecul, Leul si Sagetatorul

Racul cu Scorpionul, Pestii, Fecioara, Taurul si Capricornul

Leul cu Sagetatorul, Berbecul, Balanta, Gemenii si Varsatorul

Fecioara cu Taurul, Capricornul, Racul, Scorpionul si Pestii

Balanta cu Gemenii, Varsatorul, Leul, Sagetatorul si Berbecul

Scorpionul cu Racul, Pestii, Capricornul, Fecioara si Taurul

Sagetatorul cu Leul, Berbecul, Balanta, Varsatorul si Gemenii

Capricornul cu Fecioara, Taurul, Scorpionul, Pestii si Racul

Varsatorul cu Gemenii, Balanta, Berbecul, Sagetatorul si Leul

Pestii cu Racul, Scorpionul, Capricornul, Taurul si Fecioara

Pentru ca este un domeniu de intens interes, iata mai jos un instrument prin care puteti realiza o analiza rapida de compatibiliate intre dv. si partenerul dv. Introduceti datele dv. personale si ale partenerului in formularul de mai jos:

marți, 8 septembrie 2009

Cateva cuvinte despre zodiacul chinezesc

Comportamentul social al unei persoane, obiceiurile si caracterul acesteia sunt influentate si determinate de mai multi factori de natura materiala si spirituala, fizica si matafizica. Orientarea dominanta in incercarile de a explica fiinta umana si manifestarile ei este cea implicand astronomia si astrologia, aceasta aparand ca un pod care leaga intre ele umanitatea si universul. Exista diverse zodiacuri - sisteme, categorii si influente - care pot oferi valoroase informatii si lamuriri despre opersoana, bazate pe data completa a nasterii, unul dintre cele mai apreciate fiind zodiacul chinezesc.

Originile Zodiacului Chinezesc se regasesc intr-o legenda populara legata de Buddha: se spune ca ar fi convocat toate animalele inainte de plecarea sa. Cele dintai care au raspuns chemarii sale suntin ordine exacta dupa cum urmeaza: sobolanul, boul, tigrul, iepurele, dragonul, sarpele, calul, oaia, maimuta, cocosul, cainele si porcul. acest zodiac este folosit din secolul al noualea in China si caracteristica majora a acestuia e centrarea pe profilul personalitatii si nu pe prezicerea destinului unei persoane. Fiecare dintre aceste 12 animale este asociat unui an si in acest fel, conform astrologiei chinezesti, anul nasterii noastre ne conduce in aflarea animalului ascuns in inima noastra.

Un alt aspect important de luat in seama atunci cand vorbim despre zodiacul chinezesc este combinatia intre cele cinci elemente de baza care alcatuiesc universul: metalul, apa, lemnul, focul si pamantul. Aceste elemente au semnificatia lor caracteristica vis-a-vis de definirea personalitatii umane. Metalul este asociat unui temperament brutal, apa descrie flexibilitatea, indecizia unei persoane, lemnul este semnul eticii si al generozitatii, focul desemneaza personalitatea de lider, hotararea, taria si creativitatea, iar pamantul este marca muncii sustinute, a obiectivitatii is aspectului practic al unei persoane. In orice caz, semnele zodiacului chinezesc pot fi clasificate pe baza elementului asociat.

Anul nou in zodiacul chinezesc nu incepe la 1 ianuarie, ci undeva intre 21 ianuarie si 20 februarie - cand cade a doua luna noua dupa solstitiul de iarna - si acesta este un factor definitoriu in stabilirea exacta a perioadei in care cade anul de nastere al unei persoane si a unei interpretari corecte al personalitatii acesteia.

Aceste doua aspecte majore amintite se unesc, rezultand din aceasta contopire categoriile zodiacului. De aici avem cinci subcategorii pentru fiecare semn major al zodiacului: animalul metal, animalul apa, animalul lemn, animalul foc si animalul pamant.
Avem aici in continuare un numar de ani inclusi in calendarul astrologic chinezesc, cu animalul corespondent. stiind faptul ca acest ciclu se repeta la fiecare 12 ani, ne putem calcula noi insine semnul caruia ii apartinem: sobolan - 1912, bou - 1913, tigru - 1914, iepure - 1915, dragon - 1916, sarpe - 1917, cal - 1918, oaie - 1920, cocos - 1921, caine - 1922 si porc- 1023.

Distractie placuta in calcularea semnului zodiacal personal!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Despre mine

Fotografia mea
Lion, France
Astrolog Consultant