Calculeaza carei zodii ii apartii dupa zodiacul european, zodiacul chinezesc, zodiacul indian, zodiacul druidic si zodiacul floral, introducand data si ora nasterii in formularul de mai jos:         




COMPATIBILITATEA ZODIILOR

Este zodia ta compatibila cu a partenerului?
De cativa ani, astrologia a devenit un domeniu de interes care se impune tot mai mult ca si instrument in alegerea partenerului de viata.

Care este beneficiul realizarii unui studiu de compatibilitate?

Studiile de compatibilitate dintre doua persoane pot oferi o imagine mai clara asupra relatiei ajutandu-va sa va rezolvati problemele sa va revizuiti comportamentul sau chiar sa rupeti o relatie daca stiti din experienta ca relatia nu functioneza, iar studiul de compatibilitate a zodiilor va dezvaluie de asemenea ca aceasta nu are viitor.

Insemna insa ca incompatibilitatea din punct de vedere astrologic impune intotdeauna renuntarea la relatia respectiva? Nicidecum: incompatibilitatea zodiilor ne arata care sunt punctele in care nu ne potrivim cu o anumita persoana si ne ajuta sa actionam in asa fel incat sa schimbam ceea ce se cere schimbat la noi insine ori la partener, pentru ca relatia noastra sa aiba un viitor.

 

Pentru a stabili daca o relatie are sanse de supravietuire sau este destinata esecului vom tine seama atat de zodie cat si de ascendent.

Cum influenteaza zodiile parteneriatul?

Cele 12 semne zodiacale se impart in 4 categorii, in functie de elementul care le caracterizeaza: foc (berbec, leu, sagetator), pamant (taur, fecioara, capricorn), aer (gemeni, balanta, varsator) si apa (rac, scorpion, pesti).

Care este semnificatia fiecarui element?

Focul aspira la libertate, ca si aerul (dar intr-un mod diferit). Pamantul doreste stabilitate, ca si apa, dar au cai diferite de a ajunge la ea. Se stabilesc astfel urmatoarele complementaritati: aerul si focul, pamantul si apa.

In general, se considera ca cea mai mare compatibilitate o ai cu semnul care sta sub acelasi element ca si tine sau iti este complementar.

In relatiile personale de parteneriat, iubire, casnicie ascendentul joaca un rol major si trebuie sa se tina seama de acesta atunci cand ne cautam partenerul ideal. Ascendentul intervine putenic in viata individului dupa varsta de 30 de ani.

Compatibilităţile prezentate mai jos se referă doar la caracteristicile generale ale fiecărei zodii. În cazul fiecărui cuplu, factorii care acţionează sunt mult mai numeroşi şi pot fi descifraţi prin realizarea unei analize detaliate a compatibilităţii.

Iata care sunt pe scurt compatibilitatile in functie de zodii:

Berbecul cu Leul, Sagetatorul, Gemenii si Balanta

Taurul cu Fecioara, Capricornul, Racul, Pestii si Scorpionul

Gemenii cu Fecioara, Varsatorul, Berbecul, Leul si Sagetatorul

Racul cu Scorpionul, Pestii, Fecioara, Taurul si Capricornul

Leul cu Sagetatorul, Berbecul, Balanta, Gemenii si Varsatorul

Fecioara cu Taurul, Capricornul, Racul, Scorpionul si Pestii

Balanta cu Gemenii, Varsatorul, Leul, Sagetatorul si Berbecul

Scorpionul cu Racul, Pestii, Capricornul, Fecioara si Taurul

Sagetatorul cu Leul, Berbecul, Balanta, Varsatorul si Gemenii

Capricornul cu Fecioara, Taurul, Scorpionul, Pestii si Racul

Varsatorul cu Gemenii, Balanta, Berbecul, Sagetatorul si Leul

Pestii cu Racul, Scorpionul, Capricornul, Taurul si Fecioara

Pentru ca este un domeniu de intens interes, iata mai jos un instrument prin care puteti realiza o analiza rapida de compatibiliate intre dv. si partenerul dv. Introduceti datele dv. personale si ale partenerului in formularul de mai jos:

marți, 8 septembrie 2009

Ce este Horoscopul?

Fie ca credeti in astrologie sau nu, portiuni ale acesteia sunt parti ale vietii nostre de zi cu zi. Multi oameni isi cunosc semnul zodiacal. Dar cei mai multi nu stiu ca atunci cand cineva afirma ca este Capricorn sau Scorpion persoana respectiva da informatii despre constelatia care continea soarelele atunci cand persoana in discutia s-a nascut. Intr-adevar, exista anumite caracteristici comune pe care le regasim la toti nascutii sub acelasi semn. Dar tot atat de adevarat e faptul ca nu toti Leii sau Fecioarele se inscriu in aceste caracteristici generale.

Probabil ca al doilea factor important care descrie caracterul unei persoane este semnul Lunii, costelatia zodiacala care continea Luna in momentul nasterii. Dar din cauza faptului ca Luna schimba semnul la fiecare doua zile si jumatate, este aproape imposibil sa stabilim unde era luna intr-un moment in timp fara carti si harti speciale. Asa bunaoara un Leu cu luna aflata in Capricorn este foarte diferit de un Leu cu Luna in Gemeni. Putem vedea asadar frumusetea unicitatii fiecarei persoane nascute pe Pamant si faptul ca lucrurile sunt mult mai complexe decat a cunoscatorii superficiali incearc sa ne convinga.

Al treilea factor de baza care trebuie luat in seama atunci cand descriem caracterul unei persoane este Ascendentul. Aceasta notiune care suna asa de misterios este de fapt semnul zodiacal care se ridica la rasarit in momentul nasterii, locul geografic al nasterii geografic. De aceea este atat de important sa se cunoasca cu acuratete timpl nasterii si locul. Numai in acest fel se poate citi corect horoscopul pentru o persoana.
Imaginati-va Zodiacul ca si o curea lata de constelatii inconjurand Pamantul. Pe masura ce pamantul se roteste, constelatiile se rotesc intr-o procesiune pe cer. Avem 12 semne ale Zodiacului, iar un cecr complet este strabatut in 24 de ore. Rezulta ca la fiecare 2 ore constelatia care se ridica in rasarit (ascendentul) se schimba. De aceea oamenii nascuti sub acelasi semn sunt atat dediferiti: de fapt este combinatia diferita a celor trei factori care determina caracterul unui om.

Acum va intrebati probabil cum impaca un astrolog aceste date cu pozitia celorlalte opt planete care influenteaza citirea horoscopului unei persoane. Inainte de era computerelor, un astrolog trebuia sa faca socoteli foarte complicate folosindu-se de diverse tabele si carti. Procesul dura aproximativ o jumatate de ora. Aceasta consideratie ne aduce mai aproape de raspunsul la intrebarea formulata in titlu: Ce este horoscopul?

Multi oameni cred ca sfatul formulat pe baza zilei de nastere, cuprins in patru randuri de ziar, este horoscopul lor. O citire corecta ar trebuie sa ne inzestreze cu o harta circulara a cerului, un instantaneu al ingredientelor astrologice corespunzatoare momentului nasterii noastre. Un astrolog poate, doar dintr-o privire, pe baza acestei harti astrologice, cum arata viata unei persoane.

Horoscopul este impartit in 12 segmente, asemanatoare cu cele ale unui ceas, doar ca aici toate lucrurile se citesc in sens opus, sau rasturnat, daca vreti. Estul se afla la stanga, vestul la dreapta, nordul in partea de jos, iar sudul in partea de sus a hartii. Ascendentul se afla in pozitia "orei 9".

Acest semn, cu caracteristicile lui, se combina cu semnul soarelui si al lunii pentru a crea personalitatea pe care o arati atunci cand vii in contact cu lumea, trasaturile pe care le arati oamenilor in general. Desigur aceste informatii definesc "prima impresie" pe care o faci asupra altor oameni.

Cu siguranta ca ati cunoscut persoane care erau foarte diferite atunci cand le-ati cunoascut mai bine (vezi semnul soarelui si caracteristicile pe care le defineste) fata de cum vi s-au parut prima data (caracteristicile expuse conform ascendentului). Iar atunci cand ajungeti sa cunoasteti cu adevarat bine o persoana, de aproape, caracteristicile relevate familiei, prietenilor, partenerului, apartin semnului lunii.

Planetele plasate in jumatatea de jos a cercului ("sub orizont") sunt caracteristicile de care faceti uz in afacerile personale si in viata privata. 8640 de combinatii si permutari sunt posibile pentru fiecare individ care exista pe aceasta planeta.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Despre mine

Fotografia mea
Lion, France
Astrolog Consultant